KIM JESTEŚMY

Nasz adres strony to: https://duuf.pl

Dziękujemy za odwiedzenie DUUF.PL. Jesteśmy firmą, sklep internetowy i dostawcą mody. Przeczytaj niniejszą Politykę prywatności, wyrażając zgodę na dokumentację, aby uzyskać pozwolenie na korzystanie z naszych usług.

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPEM INTERNETOWYM DUUF.PL

1. DEFINICJE

1.      Dlaczego ważne jest zapoznanie się z niniejszą Polityką Prywatności ?

W niniejszej Polityce Prywatności wyjaśniamy w jaki sposób korzystamy z Twoich danych osobowych pozyskanych za pośrednictwem sklepu internetowego: https://duuf.pl/ („Sklep”). Korzystając ze Sklepu, wyrażasz zgodę na zasady i warunki opisane w niniejszej Polityce prywatności.

2.      Kto administruje Twoimi danymi osobowymi?

„HNF INVESTMENTS” SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ z siedzibą pod adresem Al. Krakowska nr 22 Janki, Raszyn  wpisana do rejestru przedsiębiorców KRS pod numerem 0000782360, posiadająca numery NIP: 5342599480, REGON: 383178385

3.      Jakie dane gromadzimy?

Przetwarzamy następujące Dane Osobowe Użytkowników:

a.    Imię i nazwisko lub nazwę firmy;

b.    adres miejsca zamieszkania;

c.    numer telefonu;

d.    adres Poczty e-mail.

e.    numer NIP – dodatkowo w przypadku Użytkowników nie będących Konsumentami.

4.      Na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane ?

Dane zebrane w sposób opisany w niniejszej Polityce prywatności przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27/04/2016 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: Rozporządzenie RODO) oraz ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 10/05/2018, jeżeli spełniony jest co najmniej jeden z poniższych warunków:

1)     wyraziłeś/aś zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów;

2)     przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, którą zawarłeś/aś lub do podjęcia działań na Twoje przed zawarciem umowy;

3)     przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia ciążącego na nas obowiązku prawnego;

4)     przetwarzanie jest niezbędne do ochrony Twoich żywotnych interesów;

5)     przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów administratora lub osoby trzeciej

5.      Jak wykorzystujemy zgromadzone dane?

Gromadzone przez nas dane wykorzystujemy przede wszystkim, aby móc skontaktować się z Tobą za pośrednictwem poczty elektronicznej lub telefonicznie, na potrzeby obsługi i realizacji złożonego przez Ciebie zamówienia, w tym rozpatrywania reklamacji i  zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy oraz na potrzeby marketingu i promocji usług i produktów własnych.

Za Twoją odrębną zgodą gromadzone dane wykorzystujemy również:

1)      do wysyłania do Ciebie pocztą elektroniczną wartościowych wiadomości, powiadomień o nowościach i promocjach, własnych materiałów marketingowych (newsletter oraz informacje handlowe),

2)      do wysyłania do Ciebie pocztą elektroniczną materiałów promocyjnych i marketingowych naszych Zaufanych Partnerów,

3)      w sposób zautomatyzowany, w tym do profilowania Twoich danych osobowych w celu dopasowania oferty i reklamy produktów lub usług do Twoich osobistych preferencji, zachowań i sposobu korzystania ze strony internetowej.

6.      Czy podanie danych jest obowiązkowe ?

Masz prawo wyboru, czy i w jakim zakresie chcesz korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Podanie Twoich danych osobowych jest dobrowolne, aczkolwiek brak podania danych osobowych niezbędnych do realizacji zamówienia produktu, może uniemożliwić ich prawidłowe wykonanie.

7.      Jakie są Twoje prawa w odniesieniu do gromadzonych przez nas danych osobowych?

Przysługuje Ci prawo dostępu do treści danych, uzyskania informacji o przetwarzanych danych, ich poprawiania, uzupełniania, uaktualniania, sprostowania, oraz cofnięcia zgody na przetwarzanie i żądania usunięcia w każdym czasie (prawo do bycia zapomnianym).  W tym celu prosimy o kontakt po zalogowaniu się na Konto Użytkownika w Sklepie lub poprzez przesłanie wiadomości na Pocztę e-mail: info@duuf.pl [EC1]  lub korzystając z formularza kontaktowego.

Przysługuje Ci ponadto prawo zgłoszenia sprzeciwu co do przetwarzania przez nas Twoich danych do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

8.      Jak mogę przenieść moje dane ?

Masz prawo otrzymać dane, które przetwarzamy za Twoją zgodą lub w ramach realizacji umowy. Zostaną one automatycznie przesłane Tobie lub osobie trzeciej, w standardowym, czytelnym maszynowo formacie. Jeśli potrzebujesz bezpośrednio przesłać te dane do innej odpowiedzialnej za nie strony, to zostanie to zrealizowane tylko w zakresie, w jakim jest to technicznie wykonalne.

9.      Jak długo przetwarzamy Twoje dane osobowe ?

Twoje dane przetwarzamy tak długo, jak jest to niezbędne do utrzymania konta użytkownika oraz realizowania zamówień, obsługi posprzedażowej i obsługi reklamacji. Ponadto możemy zachować Twoje dane w zakresie niezbędnym do dochodzenia zaległych należności lub w przypadku konieczności podjęcia działań w związku z naruszeniem regulaminu Sklepu lub powszechnie obowiązującego prawa. W powyższych przypadkach, dane osobowe mogą być przechowywane także po usunięciu konta użytkownika, jednak nie dłużej niż przez okres potrzebny do zrealizowania powyższych celów.

10.  Bezpieczeństwo i poufność

Wykorzystujemy wszelkie techniczne i organizacyjne sposoby, by zapewnić bezpieczeństwo Twoim danym osobowym i chronić je przed przypadkowym lub celowym zniszczeniem, przypadkową utratą, modyfikacją, nieautoryzowanym ujawnieniem lub dostępem. Informacje są przechowywane i przetwarzane na serwerach o wysokim stopniu zabezpieczeń, z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymogi polskiego prawa.

Pamiętaj, aby nie udostępniać publiczne jakichkolwiek danych osobowych za pośrednictwem Sklepu. Publiczne udostępnienie takich danych następuje na Twoją wyłączną odpowiedzialność.

11.    Czy moje dane są przekazywane innym podmiotom ?

W celu utrzymania konta użytkownika, administracji kontami poczty elektronicznej, obsługi zamówień Twoje dane mogą być przekazywane do przetwarzania wyspecjalizowanym podmiotom. Powierzenie Twoich danych zewnętrznym dostawcom może w szczególności dotyczyć następujących usług: kurier i poczta, hosting i utrzymanie serwerów.

Przesyłki pocztowe i kurierskie realizuje:

DPD Polska
ul. Wrocławska 152
62-800 Kalisz

INPOST Polska
ul. Wielicka 28
EQUAL BUSINESS PARK Budynek B
30-552 Kraków

Operatorem domeny w Sklepie jest:

Home.pl
ul. Zbożowa 4
70-653 Szczecin
NIP: 852-21-03-252
Regon: 811158242

Twisto Polska sp. z o.o.

ING Bank Śląski S.A.

ul. Sokolska 34,

40-086 Katowice

NIP: 634-013-54-75

PayU
ul. Grunwaldzka 186

60-166 Poznań

NIP: 779-23-08-495

W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt.

12.    Jakie inne dane dodatkowo przetwarzamy ?

Podczas gdy korzystasz ze strony Sklepu możemy przetwarzać również dane eksploatacyjne i dane nawigacyjne (adres IP, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego, informacje o linkach i odnośnikach, które zostaną kliknięte lub inne czynności podejmowane w naszym Sklepie), które wykorzystywane są do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Sklepem. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech pozwalających na identyfikację osoby odwiedzającej stronę Sklepu. Logi nie są ujawniane osobom trzecim.

13. Sklep internetowy przetwarza Pani/Pana dane osobowe w następujących celach:

a) [ ● ]
b) przekazania Pani/Pana danych osobowych do ING Banku Śląskiego S.A. („Bank”) w związku z:
a. świadczeniem przez Bank na rzecz Sklepu internetowego usługi udostępnienia infrastruktury do obsługi płatności przez Internet (podstawa prawna: 
art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).
b. obsługą i rozliczaniem przez Bank płatności dokonywanych przez klientów Sklepu internetowego przez Internet przy użyciu instrumentów płatniczych 
(podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).
c. w celu weryfikacji przez Bank należytego wykonania umów zawartych ze Sklepem internetowym, w szczególności zapewnienia ochrony interesów płatników w związku ze składanymi przez nich reklamacjami (podstawa prawna: 
art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).
c) przekazania Pani/Pana danych osobowych do Twisto Polska sp. z o.o. w związku z możliwością zaproponowania dokonania zapłaty za nabyty towar lub usługę przez Twisto Polska sp. z o.o. w ramach umowy zlecenia obejmującej formułę zakupową „Kup z Twisto” i udostępnieniem tej formuły zakupowej przez Sklep internetowy, a także celu weryfikacji przez Twisto Polska Sp. z o.o. należytego wykonania takich umów zlecenie (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).

14. W związku z przetwarzaniem danych osobowych w celach określonych w ust. Pani/Pana dane osobowe mogą zostać udostępnione przez Sklep internetowy innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych, którymi mogą być:

a) ING Bank Śląski S.A.
b) Twisto Polska sp. z o.o.

15. W przypadku, gdy podanie przez Panią/Pana danych osobowych następuje w celu zawarcia umowy ze Sklepem internetowym, podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest warunkiem zawarcia tej Umowy. Podanie danych osobowych w tej sytuacji jest dobrowolne, jednak konsekwencją niepodania tych danych będzie brak możliwości zawarcia umowy ze Sklepem internetowym.

W przypadku, gdy podanie przez Panią/Pana danych osobowych następuje w celu przekazania Pani/Pana danych osobowych do Twisto Polska sp. z o.o. przed zawarciem umowy sprzedaży towaru (lub usługi) nabywanego w Sklepie internetowym, przekazanie tych danych jest warunkiem zawarcia umowy sprzedaży w związku modelem biznesowym prowadzenia działalności przyjętym przez Sklep internetowy.

W przypadku przekazania Pani/Pana danych osobowych do Banku w związku z obsługą i rozliczaniem płatności dokonywanych przez Panią/Pana płatności na rzecz Sklepu internetowego przez Internet przy użyciu instrumentów płatniczych, podanie danych jest wymagane w celu realizacji płatności i przekazania potwierdzenia jej dokonania przez Bank na rzecz Sklepu internetowego.

W przypadku przekazania Pani/Pana danych osobowych do Banku w celu weryfikacji przez Bank należytego wykonania umów zawartych ze Sklepem internetowym, w szczególności zapewnienia ochrony interesów płatników w związku ze składanymi przez nich reklamacjami podanie tych danych jest wymagane w celu umożliwienia realizacji umowy zawartej pomiędzy Sklepem internetowym a Bankiem.

W przypadku przekazania Pani/Pana danych osobowych do Twisto Polska sp. z o.o. w związku z możliwością zaproponowania Pani/Panu dokonania zapłaty ceny za nabyty przez Panią/Pana towar lub usługę przez Twisto Polska sp. z o.o. w ramach umowy zlecenia obejmującej formułę zakupową „Kup z Twisto” i udostępnieniem tej formuły przez Sklep internetowy, podanie tych danych i przetwarzanie ich w tym celu jest wymagane w związku modelem biznesowym prowadzenia działalności przyjętym przez Sklep internetowy i w celu realizacji umowy zawartej pomiędzy Sklepem internetowym a Twisto Polska Sp. z o.o.

16.  Zmiany w polityce prywatności

Oferta Sklepu może ulegać zmianie. Zmianie będą również ulegały technologie, standardy, wymogi prawne i wymagania związane z prowadzeniem działalności w Internecie. W związku z tym w przyszłości Sklep może wprowadzać modyfikacje w Polityce prywatności. Korzystanie ze Sklepu po wejściu w życie zmian oznacza ich akceptację.

17.  Wszystkie niezbędne dane kontaktowe znajdziesz w sekcji kontakt naszego Sklepu.

18. Klient ma prawo do wniesienia skargi związanej z przetwarzaniem danych osobowych do organu nadzorczego.

2. PLIKI COOKIES I PODOBNE TECHNOLOGIE

1.      Sklep korzysta również z plików cookies celem zbierania innych, nieosobowych danych. Są one wykorzystywane w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w celu optymalizacji treści dostępnych w Sklepie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb każdego użytkownika, jak również dla celów reklamowych i statystycznych. Dane te nie są danymi osobowymi i nie pozwalają na jednoznaczne zidentyfikowanie osoby. Aby dowiedzieć się więcej, przejdź do naszej Polityki cookies.

2.        Plik Cookie (tzw. ciasteczko) to plik tekstowy zawierający informacje pobrane przez urządzenie końcowe (komputer lub inne urządzenie mobilne) Użytkownika podczas odwiedzin strony Sklepu. Pliki Cookies są odsyłane z przeglądarki Użytkownika do strony Sklepu, z którego zostały pobrane, podczas każdych odwiedzin Użytkownika na stronie Sklepu.

3.        Typy plików Cookies wykorzystywanych na stronie Sklepu:

a.    Sesyjne – są przechowywane na urządzeniach Użytkowników tylko przez czas działania przeglądarki internetowej;

b.    Trwałe – są przechowywane nawet po zakończeniu jednorazowych odwiedzin na stronie Sklepu i są standardowo stosowane w celu personalizacji kolejnej wizyty Użytkownika odwiedzającego stronę Sklep.

4.        Nie przechowujemy Danych Osobowych Użytkowników za pośrednictwem plików Cookies.

5.        Informacje zgromadzone na podstawie plików Cookies wykorzystywane są w celu ustalenia właściwej preferencji i optymalizacji procesu korzystania ze strony Sklepu, tworzenia statystyk, utrzymania sesji Użytkownika Sklepu (po zalogowaniu).

6.        Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików Cookies do swojego urządzenia.

7.        Użytkownik może samodzielnie w każdym czasie zmienić ustawienia dot. plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do urządzenia końcowego. Zmiany ustawień można dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki internetowej.

8.        Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, z której korzysta.

9.        Ograniczenie lub wyłączenie stosowania plików Cookies, może spowodować utrudnienia związane z korzystaniem z niektórych funkcji w ramach strony Sklepu, które ze swojej natury wymagają plików Cookies.

3. CELE W JAKICH WYKORZYSTYWANE SĄ COOKIES

Administrator wykorzystuje Cookies Własne w następujących celach:

1.      Konfiguracji serwisu

I) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu;

II) rozpoznania urządzenia Użytkownika Serwisu oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb;

III) zapamiętania ustawień wybranych przez Użytkownika i personalizacji interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik;

IV) zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści;

V) rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

2.      Uwierzyteniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie

I) utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

II) poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki;

III) optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.

3.      Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych

I) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

II) poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Serwisu.

4.      Zapamiętania lokalizacji użytkownika

I) poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności dostosowanie dostarczanych informacji do Użytkownika z uwzględnieniem jego lokalizacji.

5.      Analiz i badań oraz audytu oglądalności

I) tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

6.      Świadczenia usług reklamowych

II) dostosowania prezentowanych za pośrednictwem Serwisu reklam usług i produktów firm trzecich;

7.      Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu

2.      Administrator usługi wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:

1.      Prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego:

I) www.youtube.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

2.      Zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych:

I) Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

3.      Prezentowania reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy:

I) Google AdSense [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

4.      Zalogowania do serwisu za pomocą konta w innym serwisie:

I) Facebook Connect [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]

II) Google [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

III) PayU [administrato cookies: PayU (Europe)]

5.      Wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych:

I) twitter.com [administrator cookies: Twitter Inc. z siedzibą w USA]

II) Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]

III) Pinterest [administrator cookies: Pinterest, Inc. z siedzibą w USA]

6.      Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

7.      Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

8.      Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies
w urządzeniu końcowym użytkownika. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione
w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies
w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w Państwa urządzeniu.

·         Instrukcja dot. zablokowania plików cookie w Chrome

·         Instrukcja dot. zablokowania plików cookie w Firefoxie

·         Instrukcja dot. zablokowania plików cookie w IE

·         Instrukcja dot. zablokowania plików cookie w Operze

·         Instrukcja dot. zablokowania plików cookie w Safari

Sklep Internetowy informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Witryny. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Obok plików cookies sklep internetowy może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować m.in. Państwa adres IP, rodzaj platformy
i przeglądarki internetowej, dostawcę Internetu oraz adres strony, z której weszliście Państwo na naszą Witrynę.

Niektóre podstrony w ramach Witryny oraz inne środki komunikacji z Państwem mogą zawierać tzw. „web beacons” (tzw. elektroniczne obrazki). Web beacons pozwalają na otrzymanie informacji takich jak np. adres IP komputera, na który załadowana została strona, na której web beacon został zamieszczony, numer URL strony, czas załadowania strony, rodzaj przeglądarki, jak również informacje zawarte w cookies, w celu oceny efektywności naszych reklam. Dane te będą archiwizowane i wykorzystywane w celach analizy statystycznej i oceny globalnego ruchu użytkowników Witryny. Dane te nie będą łączone z przekazanymi przez Państwo danymi osobowymi.

W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie. Obok plików cookies sklep internetowy może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować m.in. Państwa adres IP, rodzaj platformy i przeglądarki internetowej, dostawcę Internetu oraz adres strony, z której weszliście Państwo na Witrynę. Niektóre podstrony w ramach Witryny oraz inne środki komunikacji z Państwem mogą zawierać tzw. „web beacons” (tzw. elektroniczne obrazki). Web beacons pozwalają na otrzymanie informacji takich jak np. adres IP komputera, na który załadowana została strona, na której web beacon został zamieszczony, numer URL strony, czas załadowania strony, rodzaj przeglądarki, jak również informacje zawarte w cookies, w celu oceny efektywności naszych reklam. Dane te będą archiwizowane i wykorzystywane w celach analizy statystycznej i oceny globalnego ruchu użytkowników Witryny. Dane te nie będą łączone
z przekazanymi przez Państwo danymi osobowymi.

4. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

1.  Strona Sklepu może zawierać linki do innych stron internetowych. Administrator nie ma wpływu na to, jakie dane, w jakim celu i w jaki sposób są przetwarzane i przekazywane do tej strony. Administrator namawia by po przejściu na inne strony internetowe, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy tylko niniejszego Sklepu. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za przetwarzanie Danych Osobowych przez osoby trzecie.

2.  Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych Danych Osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza Dane Osobowe przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osoby nieuprawniony, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.

3.  Administrator udostępnia następujące środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione Danych Osobowych przesyłanych drogą elektroniczną:

a)     zabezpieczenie zbioru Danych Osobowych przed nieuprawnionym dostępem;

b)     dostęp do Konta jedynie po podaniu Loginu i Hasła.

4.  Administrator jest uprawniony do udostępniania Danych Osobowych w celu realizacji obowiązków ustawowych (np. na żądanie organów ścigania), w celu rozpatrywania roszczeń, a także ochrony praw, własności (w tym własności intelektualnej) i bezpieczeństwa osób.